Melle Aussems

Binnen mijn beeldend werk ben ik op zoek naar de raakvlakken van beeldhouwen, schilderen en tekenen. Mijn streven is om een beeld te creëren wat speelt met de voorwaarde van deze media namelijk het oppervlakte (schilderen), de lijn (tekenen) en directe omgeving (beeldhouwen). Ik geef dit beeld door hout te bewerken met een bovenfrees en te beschilderen met een spuitbus. Door het uitfresen onstaat er diepte en door de lijnvoering die verdwijnt in de geschilderde laag ontstaat er een bewustzijn van het oppervlakte door middel van de lijn en kleur.

Mijn interesses met betrekking tot mijn beeldend onderzoek zijn electronische muziek en graffiti. Het interesseert mij dat het mogelijk is om iemand te bewegen, in de emotionele en in de fysieke betekenis van het woord, door middel van elektronica. Ook word het steeds toegankelijker voor de mensheid om op deze manier muziek te maken waardoor er nu meer dan ooit prachtige dingen worden gemaakt die nog nooit eerder het daglicht hebben gezien. Het mooie eraan is dat er ook continu nieuwe geluiden worden ontdekt en worden toegepast. Elektronische muziek is niet gebonden aan een instrument of aan een bepaald geluid waardoor het altijd in beweging is en er altijd weer opnieuw een fris geluid ontstaat. En daar raak ik iets wat het overkoepelende idee is bij al mijn interesses namelijk een fris geluid. Net als bij de muziek wil ik weten wat er gebeurt en wat er nog meer is dan wat ik al weet, of dat nou binnen de muziek is, binnen de kunst of in het dagelijks leven.

Naast dat is de essentie de toegankelijkheid want daar hebben elektronische muziek en graffiti hun raakvlak. Het is de toegankelijkheid tot het uiten van een gevoel of een idee wat er voor zorgt dat het rauw en echt blijft omdat er zo weinig tijd verspilt raakt aan de vertaling tussen idee en uitvoering. Hierdoor filter je als het ware alle ruis weg en blijf je zoveel mogelijk de essentie benaderen.

melleaussems.tumblr.com