Werkplaats model

Elke dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag | check rooster | Westerdok

De werkplaats is voor iedereen die zelfstandig wil tekenen en schilderen naar model. De werkplaats model is een open inloop; inschrijven of reserveren is niet nodig. Kunstenaars en amateurs kunnen hier in een ongedwongen sfeer hun technieken en vaardigheden oefenen.

In de werkplaats wordt geen les gegeven, maar er is wel een begeleider die mee tekent of schildert en die de modellen regelt. Er wordt gewerkt naar gekleed en ongekleed model. Iedere bijeenkomst is verschillend van karakter, qua poses en de tijdsduur van de poses. Je zorgt voor je eigen teken- en schildermateriaal. In het atelier staan ezels en tafels en er is basis teken- en schildermateriaal en papier te koop. Je kunt een 10-strippenkaart of een jaarkaart aanschaffen of per keer betalen.

Iedere bijeenkomst is verschillend van karakter, qua poses en de tijdsduur van de poses. Er is 4 dagdelen per week, ’s ochtends of ’s avonds een model aanwezig. Je zorgt voor je eigen teken- en schildermateriaal. In het atelier zijn ezels en tafels aanwezig en is er papier te koop.

Maandelijks wordt een nieuwsbrief van de werkplaats model verstuurd, waarin de modellen worden aangekondigd. Tijdens de vakanties is er een aangepast rooster. Dit wordt via de nieuwsbrief aangekondigd.

REGULIERE SESSIES
dinsdag 10.30-13.00: 1 lange pose, gekleed of ongekleed (leider: Ruud Ritsma)
woensdag 20.00-22.30: korte poses, ongekleed (leider: Ruud Ritsma)
donderdag 19.30-22.00: inspiratie avond model, afwisselend thema (leider: Joerie LĂ©fevre)
vrijdag 10.00-12.30: 3 keer hetzelfde model in dezelfde pose, gekleed of ongekleed (leider: Rob Loos)