The OtherAbilities

1 – 3 maart | Start 1 maart om 18:00 | Broedplaats Lely

Gratis entree

 

Wist je dat je kunt ‘horen’ met je lichaam? Dat je kunt luisteren naar het geluid van brailleletters? Dat je iemands glimlach kunt voelen in je hand? The OtherAbilities presenteert vernieuwend werk van kunstenaars, muzikanten, ontwerpers en wetenschappers die ons idee van ‘handicap’ bevragen en uitdagen. Een programma van drie dagen met een tentoonstelling, performances en talks en aansluitend een workshop.

Als mensen worden wij gevormd door onze cultuur in zowel onze manier van denken als de manier waarop we de werkelijkheid tot ons nemen en ons ermee verbinden. Het is pas wanneer we mensen tegenkomen wiens zintuigen anders werken – zoals mensen met een visuele handicap of gehoorbeperking – dat onze illusie van gelijkheid wordt uitgedaagd. Ons lichaam weet fascinerende oplossingen te creëren op zintuiglijke uitdagingen. Het is die rijkheid aan oplossingen die The OtherAbilities uitlicht.

The OtherAbilities is vormgegeven als een festival van drie dagen. Het brengt kunstenaars en makers samen die objecten en situaties creëren waarin mensen ervaringen en activiteiten kunnen delen, ongeacht of ze nu wel of niet dezelfde lichamelijke begaafdheden hebben. Door kunst en techniek samen te brengen, onderzoeken de mogelijkheid om culturele uitingen te creëren die niet bedoeld zijn voor een regulier of een gehandicapt publiek, maar die niemand uitsluiten. Zo hopen we bij te dragen aan een perceptieverandering: van ‘dis’ability naar ‘other’ability.

Met werk van onder meer: Andrea van Beek, David Bobier, Simon Dogger, Gershon Dublon, Marleen Hartjes, Anja Hertenberger, Adi Hollander & Claudio F Baroni, Wendy Jacob, Rebecca Kleinberger, MAZE Ensemble, Marlon Miguel, Alessandro Perini, Colin Riley en Jules Sturm.

The OtherAbilities wordt georganiseerd onder leiding van kunstenares Adi Hollander en kunsthistoricus Eva Fotiadi. De aansluitende workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Waag Society ‘Techonology & Society’ en Steim Studio voor Electro-Instrumentale Muziek.

Bron: Adi Hollander & Eva Fotiadi