Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Un/folding Interventions

07/11 | 19.00 | LELY

Un/folding Interventions is een serie onderzoeksprocessen door kunstenaar-in-residentie in het archief van De Appel, Arefeh Riahi. De serie openbaart zich door de verschillende dimensies van dagelijkse acties, performances, bijeenkomsten en gesprekken, maar ook een doorlopend veranderende presentatie.

 

Elke interventie markeert een spil in een gesprek tussen het archief en een speciaal geproduceerd, veelzijdig, zelfsluitend vouwobject met extra oppervlakken en plooien waarvan de constructie is gebaseerd op het sjabloon van een kubus. Dit object – een lichaam, een doos, een boek, een map, een container, een component, een zichzelf archiverende ruimte – zal twee maanden in het archief resideren, vouwbaar en buigbaar, werkend als een anarchival lichaam.

 

Door de meerdere tussenposities, geïnitieerd door handelende lichamen – van de kunstenaar, de archivaris, gasten en bezoekers van het archief – gaat het object in op het omringende archiefmateriaal, de structuur en de ruimte. Door de grenzen te testen van het object, dat zich uitbreidt, samentrekt en om zijn as draait, wordt het bestaande archiefsysteem telkens opnieuw gerangschikt. Het object zet aan tot onderbrekingen, suggereert nieuwe associaties en chronologieën en leidt de bewegingsstromen van de ruimte om.

Bezoekers zijn vrij om het object in residentie te gebruiken, te vouwen, te verplaatsen en te veranderen in het archief van De Appel, van woensdag tot zaterdag van 14.00 – 18.00.

Gegevens

Datum:
07/11/2019
Tijd:
17:00 - 19:00

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE

Organisator

Urban Resort
Telefoon:
020 69 37 575
E-mail:
info@urbanresort.nl
Meer info:
https://urbanresort.nl