Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Trio Harmani

Zaterdag 11 januari | 20.30 | LELY

Trio Harmani  Greek Rebetiko night – with Mezedes!

Trio Harmani is terug met een avond vol met rebetiko muziek, Grieks eten, ouzo en tsipouro! Een speciale avond voor alle Grieken, Griekenlandliefhebbers en nieuwsgierigen…

Rebetiko is Griekse stadsmuziek, met zijn hoogtijdagen in de jaren ’30. Het vind zijn oorsprong in de Griekse gemeenschappen in Klein-Azië (Turkije) en mengt Anatolische en oosterse wortels met westerse invloeden. Het was de muziek van de arme vluchtelingen uit Turkije, die in de sloppenwijken van Athene en Piraeus leefden, en het was voor hen een manier om uiting te geven aan de heimwee naar hun verlaten geboorteplaatsen.
Het was muziek ook van de onderwereld, die verhaalt over kleine dieven, vetes, drugs, liefde en armoede. Sommigen noemen de teksten een soort gangster rap avant-la-lettre, anderen zien er een beschrijving in van een dagelijks leven getekend door ontberingen en verdriet aan de zelfkant van de samenleving. Trio Harmani speelt liederen die de geschiedenis en ontwikkeling van de stijl omvat; van de ondergrondse muziek van de vluchtelingen in de jaren ’30 tot de meer Boheemse en sociaal geaccepteerde stijl van de jaren ’50.

TRIO HARMANI:
Lydia Stavraki (zang, percussie) groeide op in Thessaloniki, in het noorden van Griekenland, en woont in Amsterdam. Ze treedt regelmatig op als jazz en rebetiko-zangeres met verschillende groepen.

Thomas Huisman (bouzouki, zang) is geboren en getogen in Rotterdam en raakte aan de rebetiko verknocht tijdens zijn Erasmusperiode in Thessaloniki. Hij treedt zowel in Nederland als in Griekenland op.

Antonis Laurijsen (gitaar, zang) komt van het wonderschone eiland Kreta, dat bekend staat om zijn rijke muzikale traditie. Sinds zijn jonge jaren speelt hij rebetika en hij is een van de oprichters van Male Vrase / ???? ?????.

TICKETS: €4,- (alleen cash aan de deur!)
DEUREN OPEN: 19:30
AANVANG: 20:30

Gegevens

Datum:
11/01/2020
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
€4

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE