Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Première Thuis – Mime Wave

Zaterdag 20 november | 15.00 | RIETWIJKER

Hoe maak je van een huis een thuis?


Thuis is een betoverende solovoorstelling waarin Mime Wave het publiek (vanaf 2+) meeneemt in een geïllustreerde wereld met mime, geluid en geprojecteerde animaties.

Op zaterdag 20 november speelt Mime Wave de Amsterdamse première van Thuis. In Amsterdam-Noord om precies te zijn, in de Rietwijker. Om 11 uur en om 15.00 uur.

 

Thuis gaat over Ana. Een storm blaast haar fijne huis zomaar weg. Nu moet ze op zoek naar een ander huis. Een huis waar ze zich weer thuis kan voelen. Met dit thema maakt Mime Wave van iets heel persoonlijks een universele beleving voor mensen vanaf 2 jaar. Door de combinatie van de sound design van Thijs Felperlaan, de animatie van Natalka Skryabina én het spel van Anastasiia Liubchenko ontstaat een ware 3D-beleving.

 

Over Mime Wave 
Afgestudeerd in Kiev (Oekraïne) in pantomime en regie voor animatie, volgde Anastasiia de mime-opleiding in Amsterdam. Ze speelde in meerdere kinderproducties en maakte ook vier eigen voorstellingen voor volwassenen. Naast theater maken schildert ze ook. Deze creatieve kant is een vast onderdeel van haar theatervoorstellingen. Zowel haar schilder-, als theaterstijl is fantasievol, humoristisch en relativerend. Ze werkt ook met thema’s die sociaal betrokken zijn en emoties niet uit de weggaan.

Het verhaal van ‘Thuis’ raakt aan het persoonlijke verhaal van Anastasiia. Tijdens haar studie aan de mime-opleiding in Amsterdam leerde ze gaandeweg de taal en daarmee de gebruiken, ontmoette haar huidige levenspartner en artiesten om mee samen te werken. “Dat is thuis voor mij”, vertelt Anastasiia: “Op een plek zijn waar je je jezelf blijft voelen.”

De ouders van Anastasiia wonen in Duitsland, als vluchteling. Wat zij merkt is dat zij zich niet thuis voelen daar. “Ook als ik daar ben, voel ik het op straat. Mijn ouders zijn vreemden daar en ik ook. Maar als ik dan samen met mijn moeder in haar huis ben, dan voel ik me weer thuis, thuis in haar sfeer. Thuis is veel meer dan een plek.”

 

Speeldata
20-11: 11.00 en 15.00 uur, De Rietwijker, Amsterdam
–> tickets & info 

 

Credits 
concept, spel, illustraties: AnastasiiaLiubchenko | eindregie: Sanne Zweije | muziek/geluiden: Thijs Felperlaan | animatie: Natalka Skryabina | productie: Eva Kijlstra | kostuums: Jookje Zweedijk | vormgeving: Iris Box 

 

Gegevens

Datum:
20/11/2021
Tijd:
11:00

Locatie

RIETWIJKER
Parlevinker 9
Amsterdam, 1034PX Nederland