Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

The Shadows Assembly with Hana Mileti?

Zaterdag 23 november | 14.00 | LELY

Wees welkom op de feestelijke presentatie van The Shadows Assembly, nu te zien bij De Appel tot 7 december 2019.

 

The Shadows Assembly ontstond begin 2019 met 3 textielateliers in Amsterdam Nieuw-West: De Draad, Ru Paré Community, Het Anker en de kunstenaar Hana Miletic. De naam refereert in de Engelse spreektaal naar de verborgen, meestal onbetaalde en ondergewaardeerde huishoudelijke arbeid, en is ook een politieke term voor een besluitvormingsorgaan.

 

De groepen kwamen voor het eerst samen in De Appel, gelegen in dezelfde buurt als de 3 ateliers. Tijdens verschillende workshops onder begeleiding van Mileti?, die opgeleid is tot fotograaf, leerden de deelnemers zonneprints maken op textiel. Een zonneprint of een fotogram is een schaduwbeeld dat rechtstreeks wordt gedrukt zonder het gebruik van een machine. De zonneprints zijn gemaakt met alledaagse huiselijke objecten op overgebleven of afgedankte stoffen uit de deelnemende ateliers. Vervolgens zijn deze schaduwbeelden in één groot stuk textiel samengevoegd in de vorm van een gordijn. Tijdens het samenbrengen van het gordijn deelden de groepen hun kennis en vaardigheden over verschillende stiktechnieken met elkaar. Dit werk beoogt uiteindelijk om de relatie tussen werken, denken en voelen uit te dagen.

 

The Shadows Assembly onderzoekt het potentieel van verschillende textielpraktijken in hedendaagse kunst en kijkt naar de rol die het speelt in verschillende gemeenschappen. Wat kunnen wij uiteindelijk van elkaar leren door met textiel te werken? Met een focus op de sociale aspecten van textielwerk willen we vakmanschap en cultureel erfgoed samenbrengen om nieuwe verhalen te creëren, nieuwe verbindingen te maken en nieuwe (potentiële) gemeenschappen te vormen.

 

The Shadows Assembly is onderdeel van het educatieprogramma van De Appel.

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 23 november van 14:00 tot 16:00 in De Appel!

Gegevens

Datum:
23/11/2019
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE

Organisator

Urban Resort
Telefoon:
020 69 37 575
E-mail:
info@urbanresort.nl
Meer info:
https://urbanresort.nl