Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Ecognosis N52°19’42 E4°53’34

Glazen Huis van Zone2Source tot 16 januari |

De interactieve stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°19’42 E4°53’34 van kunstenaarsduo BetweenTwoHands (broedplaats COSTA RICA) opent op 12 December om 15.30 uur in het Glazen Huis van Zone2Source. De theatrale stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°19’42 E4°53’34 is geïnspireerd door het boek The World Without Us van Alan Weisman. In dit boek beschrijft Weisman hoe de natuur de wereld weer overneemt

zodra de mens verdwijnt. In deze video-installatie worden stop-motion animaties door middel van videomapping geprojecteerd op vlakke meubels van karton. De stop-motion animaties zijn geanimeerde planten en microben, die verbeelden hoe onze artificiële wereld ten onder gaat zodra de mens er niet meer is om haar te onderhouden en de natuur het overneemt.

Enerzijds willen we middels dit werk inzichtelijk maken dat de mens de natuur vernietigd door zich ermee te bemoeien, anderzijds willen we door de schoonheid en intelligentie aan te tonen van de natuur, de mens doen realiseren dat natuur iets is wat gekoesterd moet worden en dat we er alles aan moeten doen om het te behouden in plaats van te vernietigen. Alle animaties zijn gemaakt van met de hand vervaardigde tekeningen, gouaches en objecten bestaande uit verschillende materialen zoals klei, papier-maché, aluminiumdraad en textiel. De objecten zijn vervolgens gefotografeerd in het programma Dragonframe en tot slot bewerkt in Adobe Première Pro.

De geprojecteerde animaties reageren op de geluiden die de toeschouwer maakt. Zo kan de toeschouwer direct de groei en het verschijnen en verdwijnen van de geanimeerde flora en fauna beïnvloeden.

Credits
Concept, vormgeving en stop-motion animaties: Erin Tjin A Ton
Concept, vormgeving en stop-motion animaties: Gosia Kaczmarek
Advies, vormgeving en stop-motion animaties: Martine Rademakers
Stop-motion animaties: Sanya Gurung, Simone Dunye en Alexandra Nicolau
Soundscape: Evelien van den Broek
Technisch advies: Performance Technology LAB en Gertjan Biasino

Ecognosis is in stand gekomen met de ondersteuning van:

Stichting Stokroos
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Mondriaanfonds
Horizon, Prins Bernhard Cultuurfonds
Tijl Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds
Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuid
Performance Technology LAB

Gegevens

Datum:
19/12/2021
Tijd:
15:30 - 17:00