Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Podium Westerdok (Broedplaats Westerdok) presenteert Nieuw werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers

Nieuw Werk: Try-out Podium | 25 januari |

Nieuw Werk: Try-out Podium voor professionele theatermakers
vrijdag 25 januari | 20:15 | Kempenaerstudio

zaal open: 19u45 Na aanvang geen toegang!

Reserveren alleen en noodzakelijk via nieuwtheaterwerk@gmail.com
Entree: Waardebepaling achteraf (kan dus alleen contant!)
Presentatie en poëzie: Bert Wagenaar van Kreveld

 

2 Stemmige Heren
Zangduo ‘2 Stemmige Heren’ presenteert een kleine selectie uit hun programma:
PAPER MOON: Een nostalgisch liedjesfestijn met eigen vertalingen. Waar een sonore bas en een heldere tenor zingen met een roze knipoog in een theatrale setting.
Een reis rond de wereld van het hart in 60 minuten. Langs gewoon geluk, prille liefde, magische creaties, jaloezie, haat en oude vlammen. Stap met ons in de bovenzeeboot van de verbeelding. Ondersteboven verfrissend!

Zang: Maarten Boegborn en Martin Vernooij
Piano: Barry Groot
Coach: Jean Voormeer

EVA = Eva Bos
Eva is muzikaal actief sinds zij fysiek gestroomlijnd geluid kan produceren. Dat varieerde van blok- en dwarsfluit tot gitaar en piano. Zelfbedachte melodietjes met haar stem, welke ze opnam met haar draagbare cassetterecorder. Rond haar 19e begint op te treden ze liedjes. Tijdens haar studie Psychologie wint Eva in 2011 in de categorie singer-songwriter van het Amsterdams Studenten Festival en. Met deze mijlpaal is EVA geboren. Met de eerste theatervoorstelling  ‘Wat als we doorgaan’, wint EVA in 2016 de eerste prijs in de categorie podiumkunsten bij het festival ‘In de diamantfabriek’.

Als afgestudeerd Psycholoog-trainer weet Eva de invloeden van de psychologie op een speelse manier te verwerken in verhalen en liedjes. Op 25 januari zal ze compleet nieuw materiaal uit gaan proberen, dus wees welkom voor wie durft!

Duo ‘Prima Donna’s’ met: Don’t Break The Rules! 

Een familieopera (10+)

Zang: Prima Donna’s: Anouk Antonissen & Sanne Vleugels
Piano: Ben van Daal

Opera stoffig, oubollig, en niet direct geschikt voor een jeugdig publiek? Mocht dat al zo zijn dan brengen de Prima Donna’s, bestaande uit sopranen Anouk Antonissen en Sanne Vleugels, daar resoluut verandering in. Het eigenwijze muzikale theaterduo stoft het oubollige imago van opera af en brengt met veel humor een familieopera die zich afspeelt in de leefwereld van tieners. Opera: think different! 

‘Don’t Break The Rules!’ geeft je een kijkje in de kamer van twee tienerzussen: Sofie en Mara. Sofie is 15 jaar en vindt dat het hoog tijd wordt voor een eerste vriendje. De zoektocht naar haar droomprins op het witte paard verloopt echter niet van een leien dakje. Gelukkig weet haar oudere zus Mara wel hoe je ‘Mister Right’ kunt strikken, en die informatie deelt ze maar al te graag met haar kleine zusje.

(Het thema van de voorstelling werd geïnspireerd door het zelfhulpboek ‘The Rules: Time-tested Secrets for Capturing the Heart of Mr. Right’ dat in 1995 veel discussie deed oplaaien in de USA. Schrijfsters Ellen Fein en Sherrie Schneider beloofden met dit boek een methode te hebben gevonden om niet alleen het hart van je droomman te veroveren, maar het ook te behouden voor altijd. De reacties op dit boek waren opgedeeld in twee kampen: De zogenaamde ‘Rulesgirls’ volgden de regels die in het boek beschreven stonden blindelings, anderen vonden het boek voorbijgestreefd, anti-man, anti-feministisch en een aanzetting tot het spelen met de gevoelens van mannen.)

Bron: Podium Westerdok

Gegevens

Datum:
25/01/2019