Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opening: ‘Elements of Elusiveness’ @ Zocherlounge in Bloemendaal

05/11/2023 | 15:00 - 18:00 CET

Van zondag 5 november om 15.00 uur tot zondag 17 december in de Zocherlounge.

In de tentoonstelling Elements of Elusiveness brengt Mo Verlaan,  twee grote oeuvres samen: de serie met (zelf)portretten en de serie portretten van bomen. Elusive Nature. Mo is een huurder van broedplaats Westerdok.

De series vertellen een doorlopend verhaal na levens veranderende gebeurtenissen. Mo heeft afscheid moeten nemen van haar vrouw en kunstpartner en muze.  Fotografie was haar manier om met dit verlies om te gaan. Haar foto’s zijn een resultaat van het proces van leren luisteren naar ons lichaam en de natuur te respecteren. Het volgen van de natuurlijke loop het ritme van het leven, ruimte in tijd en geest, om vanuit de leegte weer te beginnen met creëren. Om de heftige emoties de ruimte te geven. Mo Verlaan werkt volledig analoog, om het pure karakter tastbaar te maken. Ze drukt de foto’s af op oud fotopapier, waardoor de expressie nog meer kracht krijgt.

Na het afstuderen aan de Rietveld Academie heeft Mo Verlaan is zij begonnen bij het experimentele theater. Haar liefde voor reizen en koken resulteerde in de Drie Gezusters, een reizende cateraar voor internationale filmploegen. De vergankelijkheid van licht, de vluchtige schoonheid van landschappen, architectuur en mensen brachten heer ertoe intensief te gaan fotograferen. Dat resulteerde in een internationale erkenning met prijzen. Ze heeft prijzen gewonnen op de International Photography Award 2023, Julia Margaret Cameron Award, Mt Rokko International Photography Festival in Kobe, Japan.

Ze heeft deelgenomen aan exposities in Basel, Arles, Barcelona etc. Op dit moment werkt ze aan een grote fotografische installatie in een klooster in Lecce, Italië. Het klooster wordt omgebouwd tot een Permanent museum voor hedendaagse kunst.

Henriëtte Maasen heeft een duidelijke eigen signatuur ontwikkeld in geometrische en abstracte vormen. Uitgangspunt is het object. Daarna maakt zij een keuze om het in metaal of keramiek of een combinatie daarvan  uit te voeren.  Zij vindt het intrigerend dat een object van meerdere kanten bekeken kan worden en er een beweging in zit waardoor het een ander aanzicht krijgt en daardoor ook boeiend blijft. Het opzoeken van grenzen in constructies met metaal is de reden geweest dat ze met zink, messing, koper, alpaca, zilver en titanium werkt. Ze ontwerpt van intrigerende sieraden tot groter objecten die soldeert of met klinknagels verbindt. Ook werkt Henriette met klei waarbij de vrijheid naar een ontwerp haar belangrijkste drijfveer is.

De opening van de expositie is zondag 5 november om 15.00 uur in de Zocherlounge, Zocherlaan 1 te Bloemendaal.
De opening wordt verricht door Leo Divendal, fotograaf.

Gegevens

Datum:
05/11/2023
Tijd:
15:00 - 18:00

Organisator

Urban Resort
Telefoon:
020 69 37 575
E-mail:
info@urbanresort.nl
Meer info:
https://urbanresort.nl