Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Marokkaanse vrouwen en verhalen over intimiteit

10/10/2019 - 12/10/2019

AMSTERDAM | SLOTERMEER – Praten over intimiteit en seksualiteit als Marokkaanse vrouw in het openbaar. Kan dat? En hoe?

Adelheid+Zina en literatuurfestival Read My World presenteren op 10 en 12 oktober fragmenten uit het stuk Dialy | Van Mij van de Marokkaanse schrijfster Maha Sano en uit de Gesluierde Monologen, waarvoor theatermaakster Adelheid Roosen verhalen verzamelde van vrouwen met een islamitische achtergrond in Nederland.

 Het stuk van Sano bestaat uit openhartige verhalen van vrouwen over intimiteit en seksualiteit en dat zorgde voor de nodige ophef in haar land. Vanwege het taboe op het thema is Dialy | Van Mij in Marokko zelf niet meer te zien of te spelen. Nu is voor het eerst in Nederland een monoloog uit haar werk te zien, aangevuld met een fragment uit de voorstelling van Roosen.

Speciaal voor vrouwen in Slotermeer

Actrices Farida Bouazzaoui uit Rabat en Khadija Massaoudi uit Amsterdam spelen de monologen speciaal voor vrouwen in Slotermeer op donderdag 10 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur in het Zina Atelier | Broedplaats De Vlugt | Burgemeester De Vlugtlaan 125 | 1063 BJ Amsterdam. Alleen voor vrouwen! Aanmelden via info@zinaplatform.nl. Taal: Darija (Marokkaans Arabisch) en Nederlands

Na afloop van de monologen is er een gesprek met schrijfster Maha Sano en Myriam Sahraoui, mede-oprichtster van Adelheid+Zina. Myriam: “We gaan met elkaar in gesprek over vrouwelijke seksualiteit en intimiteit in Marokko en in Nederland: de vrijheid en onvrijheid; wat is herkenbaar of juist niet; hoe is het voor jou? En over het maken van dit soort werk in Marokko en Nederland.”

De monologen staan ook op zaterdag 12 oktober op het programma van festival Read My World: in de grote zaal van de Tolhuistuin | IJpromenade 2 | 1031 KT Amsterdam. Aanvang 21:30 uur, nagesprek met festival curator Fedwa Misk, schrijfster Maha Sano en Myriam Sahraoui als gesprekleidster.

 

Meer info:

www.readmyworld.nl/programma/dialy-spin-off

www.readmyworld.nl/programma/dialy-van-mij

 

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
10/10/2019
Einde:
12/10/2019

Locatie

VLUGT
Burgemeester de Vlugtlaan 125
Amsterdam, 1063 BJ Nederland