Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Grote Kleurenballet

27/09/2019 - 28/09/2019

Dansende kunstwerken zwieren over het podium en overtreffen je stoutste dromen.

(tromgeroffel) “Jongens en meisjes, welkom bij ‘Het Grote Kleurenballet’!” Er verschijnt een grote gele bal met vrouwenbenen die een spectaculaire draai doet. Dan zien we een stoere blauwe streep met armen, die strak en virtuoos op de maat van de muziek beweegt. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op.

Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Het levert hilarische en slapstickachtige momenten op. Uiteindelijk laten ze eigenwijs de strakke passen los en maken met veel plezier hun eigen bewegende kunstwerk.

Zelfbenoemde kunstkenners nemen de kinderen mee in een ervaring vol kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken die over het podium zwieren en je stoutste dromen overtreffen.

‘Het Grote Kleurenballet’ is geïnspireerd op de beroemde choreografie ‘het Triadische Ballet’ (1921) van Oskar Schlemmer. Daarin komt abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven.

Vrijdag 27 september om 13.45 en
zaterdag 28 september om 15.00, 
in Theater de Rietwijker, Parlevinker 9.
Voor iedereen vanaf 4 jaar.

normaal; €7,50 volwassen/ €5,- kinderen, stads-/huishuilpas: €5,- volwassenen/ €3,- kinderen.

Reserveren kan via kassa@rietwijker.nl

Speellijst overige theaters en meer info; https://vanaf2.nl/voorstellingen/644073/

 

 

Theaterstraat | Meboer & Bakker maken grappige toegankelijke voorstellingen waarin ze (abstracte) moderne kunst door middel van theater nog toegankelijker maken voor kinderen. Dit doen zij door middel van een sterk beeldende, fysieke en humoristische speelstijl en met prachtig vormgegeven kostuums en decor.

 

 

Gegevens

Begin:
27/09/2019
Einde:
28/09/2019

Locatie

RIETWIJKER
Parlevinker 9
Amsterdam, 1034PX Nederland