Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hamlet (CANCELED)

Zaterdag 14 maart | 19.30 | LELY

De voorstellingen van Hamlet zijn in ieder geval t/m 15 maart afgelast. Iedereen die een kaartje heeft wordt persoonlijk geïnformeerd. We onderzoeken of we na deze datum de voorstelling voort kunnen zetten, eventueel met lagere capaciteit.

Wij of de theaters hopen je op een later moment meer te kunnen vertellen over eventuele vervangende data van voorstellingen.

Wij betreuren dit besluit, maar houden ons aan de landelijke maatregelen in de hoop grotere consequenties te kunnen voorkomen.

 

To have or not to have, that is the question.

De Toneelmakerij presenteert in samenwerking met Theater De Krakeling en Meervaart Shakespeares klassieker Hamlet naar het zogenaamde Nieuw-West XL anno 2020, een klein Dubai aan de Sloterplas, waar de opwinding van het grote geld tastbaar is, status wordt afgemeten aan het aantal volgers op Instagram, waar de bouwputten steeds dieper worden en de penthouses steeds hoger.

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze bewerking van Hamlet, over een wereld waar vriendschappen onder druk komen te staan, het sociale vangnet is opgerold en iedereen in een vrije val verkeert. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Oude waarden zijn ingeruild voor het snelle succes. Bezit prevaleert boven identiteit. Nep boven echt. Of anders gezegd: Fake it till you make it. Wie hier niet aan mee kan doen, verdwijnt uit het straatbeeld,

In deze wereld op drift keert rich kid Hamlet terug naar huis, als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Dood? Vermoord? Ondergedoken? Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader. En zweert wraak. Zit er in hem een killer? Of niet? Hoe blijft Hamlet trouw aan zichzelf? En welke prijs betaalt hij hiervoor?

 

Een rauwe, spannende voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners. Jonge acteur Bilal El Mehdi Wahib (Mocro Maffia, De Libi) tekent voor de rol van Hamlet.

 

Voor alle data en tickets klik hier.

Gegevens

Datum:
14/03/2020
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE

Organisator

Urban Resort
Telefoon:
020 69 37 575
E-mail:
info@urbanresort.nl
Meer info:
https://urbanresort.nl