Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kristina Daurova: THE MOROCCAN TEA

02/07/2021 | 17:00 - 18:30 CEST

THE MOROCCAN TEA is een tweejarig onderzoeksproject met een installatie (2019) en een korte film (2021).

Het is een innerlijke reis, een verkenning van een vreemde cultuur door middel van een traditioneel gebaar – thee zetten. Tijdens de lezing zal de kunstenaar Kristina Daurova haar proces delen met enkele voorbeelden en praten over de uitdagingen en resultaten. Er volgt een discussie met het publiek en genodigden.

“Toen ik een ochtendtheebijeenkomst voor Marokkaanse vrouwen bijwoonde en vroeg of ik mocht blijven, antwoordde Fatima: “Natuurlijk mag je blijven, we zijn hetzelfde!”. Deze zin leidde me op mijn reis met mijn Marokkaanse buren. Mijn lichaam en geest waren als een spons, die de omgeving absorbeerde. De Marokkaanse thee veranderde in een metafoor voor een veilige en warme plek. Een plek waar het niet uitmaakt welke taal we spreken of tot welke religie we behoren, waar we kunnen communiceren met ons lichaam en onze ogen, welke kleur ze ook hebben, een plek waar we zo verschillend en toch gelijkaardig kunnen zijn. ”

THE MOROCCAN TEA is een tweejarig onderzoeksproject met een installatie (2019) en een korte film (2021). De korte film is te zien op 2 juli in broedplaats de VLUGT.

 

Datum 2 juli om 17.00, Burgemeester de Vlugtlaan 125

Tickets zijn  hier verkrijgbaar.

Dit project wordt ondersteund door: AFK en Cultuurfonds. 

Gegevens

Datum:
02/07/2021
Tijd:
17:00 - 18:30

Locatie

VLUGT
Burgemeester de Vlugtlaan 125
Amsterdam, 1063 BJ Nederland

Organisator

GOLEB