Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dood Paard theaterstuk ‘The Tragedy of Slaughtervaart’

19/11/2018

Premièredatum: 09-11-2018

6-11 t/m 01-12 | Aula | Broedplaats Lely

Kijk op www.slaughtervaart.nl voor meer nieuws en achtergrondinformatie

Kaartjes via FRASCATI of DE MEERVAART

Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf.

Gebouwd als open en voor iedereen toegankelijk gezondheidscentrum midden in een nieuwe volkswijk, was het Slotervaartziekenhuis in de jaren zeventig een toonbeeld van vooruitgangsgeloof en gelijkheidsdenken. Een ziekenhuis waar het niet om geld of efficiency maar om mensen moest draaien. Ironisch genoeg zou enkele decennia later juist het Slotervaartziekenhuis het eerste grote Nederlandse ziekenhuis worden dat in private handen kwam. En niet in de handen van zorgondernemers, maar in die van twee zakenmensen – de Noord-Hollandse vastgoedondernemer Jan Schram en de uit Turkije afkomstige flamboyante self-made woman Aysel Erbudak. Zakelijk instinct, grote woorden en een flinke hoeveelheid geld bleken toch niet voldoende om van dit gezondheidszorgsprookje een succes te maken: na veel chicanes en gedoe kwam het Slotervaartziekenhuis in een steeds vrijere val terecht.

The Tragedy of Slaughtervaart gebruikt deze geschiedenis om er een breder verhaal mee te vertellen: het verhaal van kwetsbare idealen in een harde wereld, een verhaal over het hardnekkige geloof in dat de dingen toch ánders kunnen dan hoe ze meestal gaan, het verhaal van de verblinding die ervoor zorgt dat we goede bedoelingen uit het oog verliezen en er ontluisterend cynisme voor in de plaats krijgen.

Bron: Dood Paard

Gegevens

Datum:
19/11/2018

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE