Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De broedplaats van de toekomst | Symposium

Donderdag 8 april | 20.30u |

Hoe behouden we broedplaatsen als katalysator van onze toekomstige stad ?

De broedplaatsen hebben de afgelopen jaren wortel kunnen schieten en zich ontwikkeld van tijdelijk naar vast, van bestaande naar nieuwe partners, van rafelrand naar midden in de maatschappij. Ze laten Amsterdam delen in hun bloesem en creëren zo steeds meer kruisbestuivingen. Een rijke voedingsbodem voor niet alleen kunst en cultuur, maar ook steeds meer sociaal maatschappelijke innovatie, maakindustrie, werkgelegenheid, onderwijs en talentontwikkeling van jongeren – op alle terreinen plukken Amsterdammers en beleidsmakers de vruchten die broedplaatsen hen bieden. In 2022 wordt er echter fors bezuinigd op het broedplaatsenbudget en vanaf 2023 is er helemaal geen geld meer.

Met de introductie van de broedplaats van de toekomst openen we de discussie over een vernieuwd en duurzaam broedplaatsenbeleid!

Download hier het pamflet: pamflet_broedplaatsensymposium (2)

Online symposium

Donderdag 8 april | 20.30u | Livecast via Pakhuis de Zwijger

Programma

Met o.a.:
Maru Asmellash (de Kazerne), Marijn Bosman (D66), Dorienke de Grave-Verkerk (VVD), Lucas Hendricks (A-Lab), Ronald Huikeshoven (AM Vastgoed) Grazielle Hunsel (Zo!City), Touria Meliani (Wethouder) Gerben Mienis (Old School), Myriam Sahraoui (Zina Platform), Marjo van Schaik (Mare), Cyril Stom (de Hoop), Froukje Vloet (ROC), Joanna van de Zanden (Modestraat),

Moderator:

Yinske Silva

 

Het symposium wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door:

Public Cinema

Old School

A-Lab

De Hoop

Urban Resort

Lola

T85

Bureau Broedplaatsen Amsterdam

Modestraat

De Kazerne

Treehouse

Contact

Foto’s door: (c) Jimena Gabriella Gauna

 

Gegevens

Datum:
08/04/2021
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie