Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Curatorial Programme – super feelings | de Appel

16 september – 6 november | LELY

There is, then, a set of super-feelings. These feelings extend out and about us; as the long, floating tentacles of the jelly-fish reach out (…) They are not of different material, extraneous, as physical arms and legs are extraneous to the gray matter of the directing brain. The super-feelers are part of the super-mind, as the jelly-fish feelers are the jelly-fish itself, elongated in fine threads. 1

super feelings ademt, beweegt, trilt en groeit. Het ziet, hoort, ruikt en grijpt. Het is een levende tentoonstelling met uitgestrekte tentakels die om zich heen tasten. In het najaar van 2022 wordt de Aula van de Appel overgenomen door kunstenaars Jota Mombaça, Paola Siri Renard, Thuy-Han Nguyen-Chi en Kate Cooper.

Negen maanden geleden, op een mistige januari-ochtend, ontmoetten de deelnemers van van het Curatorial Programme elkaar voor het eerst in Amsterdam Nieuw-West. Melissa Appleton, Monika Georgieva, Ka-Tjun Hau en Chala Itai Westerman kwamen bij elkaar in de lichte, glazen Aula van de Appel, gehuisvest in een oud schoolgebouw uit 1969. In de periode die volgde verdiepten zij zich in de teksten van dichters zoals H.D., Audre Lorde en Diane di Prima. Via hun woorden en visies vormde zich een gedeeld bewustzijn, om samen te voelen en hardop te durven dromen. Hoe zouden de poëtische visies van deze dichters richting kunnen geven aan een tentoonstelling?

De uitkomst van dit proces is super feelings, een vierdelige tentoonstelling, publieksprogramma en reader, die zich ontvouwt gedurende de herfstmaanden september, oktober en november van 2022. De kunstenaars zijn uitgenodigd om bij te dragen met een tiendaagse episode. Ze kleuren het daglicht blauw, maken een duinlandschap van zand, graven fossielen op, duiken naar de bodem van de oceaan en dalen af in het menselijke lichaam. Elke afzonderlijke episode opent met een samenwerking tussen de deelnemende kunstenaar en een multidisciplinaire maker, in de vorm van een performance, lezing of concert.

Meer informatie lees je hier. 

Gegevens

Datum:
16/09/2022
Tijd:
12:00 - 17:00

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE

Organisator

De Appel
Telefoon:
020 625 5651
Meer info:
https://deappel.nl/en/programme