Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Bye Bye Jaap | A New Resort | Friday January 25 | RADION

12/07/2024 | 19:42 CEST

ENGLISH

 

Vier met ons 12 jaar experiment en creatie in de stad Amsterdam onder leiding van  oprichter en directeur Jaap Draaisma!

Avondprogramma: 20:30-22:15
 
* Jaap Draaisma
* Klaske Oenema
* ICK supported artist CHRONOS
* Hay Schoolmeester en Risa Takita
* Boukje Cnossen
 
RSVP voor avondprogramma : rsvp@urbanresort.nl
Vanaf 22:00 kun je gewoon binnenlopen!
 
Nachtprogramma: 22:15-05:00
 
* Valentijn Presents: Lil’ David D
* Zwart Licht
* Fox & Mink
* Jacky D
* Wouda | Dopeness Galore
* Onderhonden
* DJ ISIS
 
Visuals en installaties door Boaz van der Ban, Maarten van der Glas en Vladimir Grafov.

 

—————————————————————————————————————————

Vier met ons 12 jaar experiment en creatie in de stad Amsterdam onder leiding van oprichter en directeur Jaap Draaisma!

Terugblikken op 12 jaar broedplaatsen in Amsterdam: we verwelkomen je tijdens hét culturele broedplaatsen evenement van 2019. Een uniek multidisciplinair programma met (licht)installaties, performances, bands, dj’s en roerende verhalen over en uit de inmiddels 17 broedplaatsen van Urban Resort en haar positionering in de stad.

Gedurende de avond en nacht nemen we afscheid van één van de oprichters en directeur Jaap Draaisma en verwelkomen we zijn opvolger Zafer Yurdakul. Na meer dan 11 jaar gaat Jaap de stichting verlaten. Nu spreid hij zijn vleugels naar buur-steden als Almere, Lelystad en Purmerend.

In al deze jaren heeft hij onze stad weten te verrijken met bruisende broedplaatsen waar creatieven en sociale initiatieven ruimte krijgen om te werken, te ontwikkelen en te experimenteren. Plekken waar de buurt elkaar kan ontmoeten en waar wordt bijgedragen aan de vrijheid en diversiteit van de stad. Waar communities zijn gebouwd en kunstenaars de kans krijgen te groeien.

Om 20:30 begint het roerige verhaal van Jaap over vrijheid in de stad Amsterdam. Een pleidooi over de heropleving van het nachtleven. Over het creëren van ruimte voor kunst, creatie en experiment vanuit menselijkheid en solidariteit. Over een strijd die eindigde in 17 panden die precies hiervoor bedoelt zijn. Over culturele waarden die niet worden gedreven door geld, maar door een liefde voor pionieren en subculturen. Over de ziel uit de stad én van de stad.

Zijn verhaal wordt afgewisseld met (artistieke) intermezzo’s van dansplatform ICK supported artist CHRONOS, Klaske Oenema, Risa Takita, Hay Schoolmeesters en Boukje Cnossen.

Na het avondprogramma gaan we over in de nacht en vieren we al het moois dat Jaap de stad geboden heeft en dansen we de toekomst in onder begeleiding van een spetterende line-up.

Avondprogramma: 20:30-22:15
Nachtprogramma: 22:15-05:00

Gratis Entree.

De deuren gaan vanaf 20:00 open, voor het programma kun je in het café van Radion eten.

Voor het avondprogramma dien je te reserveren: rsvp@urbanresort.nl. Voor het nachtprogramma kun je vanaf 22:15 binnenlopen en met ons mee dansen!

 • – Programma –

 

Act 1

 • Valentijn (Broedplaats VKG) Presents: Lil’ David  D
 • Deze beestachtige zanger waarvan James Brown ooit zelf zei dat hij de enige was die zijn muziek mocht vertolken wordt in januari vanuit Bali overgevlogen om samen met Amsterdams’ meest groovende muzikanten de JB’s te eren.De band bestaat uit:Drums: Stefan Kruger (Zuco103)Bas: Peter Peskens (Jungle By Night)Keys: Jordy Kalfsvel (Candy Dulfer)
 • Gitaar: Valentijn Bannier (Koffie, Zuco103)
 • Trompet: Florian Sperzel
 • Alt Sax: Maarten Hogenhuis (Bruut!)
 • Zang: Lil’ David D
 • Valentijns Presents: Lil’ David D speelt om 22:15

 

 • Act 2

 • Zwart Licht zal ons ook vergezellen deze avond!

  Zwart licht bestaat uit Akwasi (Broedplaats VKG) Leeroy en Hayzee en deze jongens zijn zeker geen onbekende in de Nederlandse HipHop.

  Zwart Licht staat voor al het zwarte dat in een goed daglicht geplaatst wordt. De Nederlandse hiphopformatie brengt licht in het donker en kan sinds de lancering van de plaat Bliksemschicht leunen op een van de beste live-reputaties in de scene.

  Zwart licht speelt vanaf 23:15 en wil je echt niet missen!

   

Act 3

 • Broedplaats ACTA huurder Klaske Oenema zal ook van de partij zijn!

  Naast tal van muzikale optredens, laten ook de kunstenaars vanuit onze broedplaatsen hun werk zien, waaronder Klaske Oenema met haar ‘Gezongen papieren wereld’.

  Klaske onderzoekt met haar performance ‘het kantelpunt’. Met behulp van een old school overheadprojector combineert Oenema poëzie, licht, taal, beeld en geluid. Hierdoor ontstaan er gesproken en gezongen verhalen, losgetrokken uit papier en plastic.

  Klaske zal om 21:10 performen

   

Act 4 

FOX & MINK (oud Broedplaats VKG huurder)

Dit DJ duo vond elkaar achter de draaitafels. Gewapend met ladingen vol aan vuig materiaal maken zij het muzikaal bont.Van exotische house en tropische geluiden, tot funky hiphop, streetsoul en swingende disco! Ze hebben het allemaal!

Fox & Mink spelen om 00:15.

 

Act 5

Hardcore underground Hip Hop uit Damsko kan ook zeker niet missen op deze avond!

Opgericht in 1997, Onderhonden is een collectief van Rappers, DJ’s en beatcreators uit omgeving Amsterdam. In de laat jaren 90 werd Nederlandse Hip Hop meer mainstream georiënteerd en de Onderhonden waren geboren om tegenwicht te brengen en Hip Hop terug naar de underground te brengen.

De Onderhonden spelen 02:45.

Dit gaat gegarandeerd knallen worden!

Act 6

ICK supported artist CHRONOS is een jong Amsterdams danscollectief bestaande uit vier onafhankelijke dansers. Zij maken fysiek en poëtisch danstheater dat maatschappelijk betrokken en toegankelijk is.

In de dansvoorstelling ‘The sea is where you think it is’, gebaseerd op de de woorden van Jean-Paul Sartre ‘We are our choices’, neemt CHRONOS het publiek mee in de potentie van hun keuzes en is iedereen vrij om te spelen met alle mogelijkheden.

CHRONOS speelt om 21:30.

 

Maarten van der Glas, Boaz van der Ban en Vladimir Grafov zullen deze nacht samenwerken om je visueel te verrassen en te verbazen.

Gegevens

Datum:
12/07/2024
Tijd:
19:42