Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Afsluiting Guess Who’s Coming to Dinner Too?

Zondag 1 december | 19.00 | LELY

De officiële afsluiting van de tentoonstelling valt samen met de derde Historische Ontmoeting, waarin Philomena Essed en Françoise Vergès samenkomen – twee belangrijke figuren in een transnationaal publiek dialoog waarin koloniale handelsroutes worden blootgelegd en getransformeerd.

 

In de afgelopen drie decennia hebben zowel Essed als Vergès een revolutie teweeggebracht in onze manier van denken en spreken over feminisme, seksualiteit, racisme, slavernij en vormen van verzet tegen koloniale systemen. Essed is hoogleraar Critical Race, Gender and Leadership Studies aan de Antioch University en is bekend geworden met haar introductie van concepten als alledaags racisme en gender racisme als kritische reactie op internationaal geïnstitutionaliseerd racisme. Ze was plaatsvervangend lid van het Nederlands Instituut voor de Rechten van de Mens en werd in 2011 geëerd met een Nederlandse ridderorde. Françoise Vergès is politicoloog, feministe, anti-racistisch activist, filmmaker en curator. Vergès heeft zich onder andere publiekelijk ingezet voor de oprichting van Marches for Justice and Dignity in Frankrijk – acties die een grote inspiratie vormen voor de rode draad van “Waardigheid” die de Historische Ontmoetingen verbindt. Bij deze gelegenheid stellen we de vraag hoe we na dit moment waardigheid kunnen behouden.

 

De avond en de tentoonstelling worden afgesloten met een Haka, een ceremoniële Maori-mannendans als ode aan de vrouw, waarvoor Patricia Kaersenhout toestemming kreeg van Maori-autoriteiten.

Gegevens

Datum:
01/12/2019
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

LELY
Schipluidenlaan 12
Amsterdam, 1062 HE

Organisator

Urban Resort
Telefoon:
020 69 37 575
E-mail:
info@urbanresort.nl
Meer info:
https://urbanresort.nl