Notice: Trying to get property of non-object in /home/deb109151/domains/urban-resort.nl/public_html/wp-content/themes/theme/functions/routing.php on line 144
NL

Urban Resort

About Stuart

Broedplaats STUART earned her spot in Diemen for ten years. This broedplaats is located at ‘de Weespertrekvaart’ with several other creative entrepreneurs and broedplaatsen in the area. The 13 workspaces are rented by a variety of artists like fashion designers, set builders, visual artists (2D), installation artists (3D), videographers, sculptors and a dance company.

 

(c) Renata Chede

 

 

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

 

 

Urban Resort

About Koch

Small scaled but with enough place for several different disciplines. Broedplaats KOCH consists of graphic designers, autonomous artists, entrepreneurs from the neighbourhood and social institutions. This community is not only creative but also socially active. Broedplaats KOCH is with her ‘Buurtkamer’ the spot to meet for citizen of Watergraafsmeer.

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

 

Urban Resort

About Remise

Urban Resort developed her 15th broedplaats in Amsterdam during the spring of 2018. The monumental building on Tweede Leeghwaterstraat 5b at the Csaar Peterbuurt has been built in 1884 as a horse-drawn tram depot. The past decades the building served as a youth centre but since a few years the building was empty and in need of a new destination. Now it is a full-functioning broedplaats.

 

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

(c) Renata Chede

Urban Resort

About Urban Resort

Urban Resort

Buurtkamer Broedplaats KOCH

Initiatieven & ideeën gezocht voor ‘De Buurtkamer’

Vanaf januari 2019 opent Broedplaats KOCH haar deuren: de eerste broedplaats van Watergraafsmeer aan het Robert Kochplantsoen. Op de begane grond zijn 17 werkruimtes en 2 woon/werkruimtes die de komende jaren verhuurd worden door Stichting Urban Resort aan kunstenaars en creatief ondernemers uit Watergraafsmeer en omstreken.

 

Een maatschappelijk betrokken creatieve community

Broedplaats KOCH belooft een bruisende plek te worden. Een plek waar kunstenaars samenwerken en inspiratie uitwisselen. Maar ook: een plek waar workshops plaatsvinden en buren met elkaar samenkomen. De huurders bestaan onder andere uit verschillende beeldende en conceptuele kunstenaars, een sieradenmaker, radiomaker, schrijver, creatieve ondernemers, grafisch ontwerpers en een zeefdrukkerij.

 

‘De Buurtkamer’ 100 m2 zoekt invulling

Broedplaats KOCH biedt ruimte aan kunstenaars, startende ondernemers, en geeft de buurt de mogelijkheid om, in de hal van de broedplaats en drie kleinere ruimtes, kleinschalige culturele evenementen te ontwikkelen in ‘De Buurtkamer‘, de ontmoetingsplek voor de buurt en kunstenaars.

 

Er wordt gezocht naar creatieve en sociale initiatieven die op geregelde basis willen samen komen in de ruimte. Deze is ook zeer geschikt voor het geven van workshops, events, exposities of bijvoorbeeld buurtdiners. Kortom de invulling staat nog open! Vanuit de broedplaats zijn er kunstenaars die in deze ruimtes workshops, exposities en filmavonden gaan organiseren. Dit willen we combineren met activiteiten voor en door de buurt.

 

Bewonersgroep/ creatief ondernemer/ kwartiermaker gezocht

Urban Resort zoekt dan ook een creatief ondernemer, sociaal initiatief of bewonersgroep die deze ruimte kunnen gebruiken. Heb jij een idee/ initiatief of wil jij (samen met anderen) deze ruimtes onder je hoede nemen, laat het ons dan weten!

 

Programma 

‘De Buurtkamer” pagina is op dit moment nog in ontwikkeling. Spoedig kun je op deze pagina informatie vinden over de activiteiten die in de ruimte plaats gaan vinden.

 

Volg ons ook op Facebook/Stichting Urban Resort!

 

Kosten, faciliteiten en mogelijkheden

Spoedig vind je hier ook een overzicht van de prijzen, de mogelijkheden, de beschikbare faciliteiten en een plattegrond.

 

Tijdens de officiele opening van Broedplaats KOCH op 24 mei 2019 kun je alvast een kijkje nemen achter de schermen en vertellen we meer over deze bijzondere plek voor de buurt.

 

Check het evenement:

StichtingUrbanResort -> Urban Unfolds: Hidden Gem KOCH

 

We maken graag kennis met je!

Mail info@urbanresort.nl met jouw idee en we maken spoedig een afspraak.

 

 

Urban Resort

Agenda archief

In de agenda zie je wat er georganiseerd wordt in onze broedplaatsen. Zien we je snel?

Urban Resort

Stagiair(e) Evenementen, Programmering en Productie Broedplaatsen

Stichting Urban Resort verwelkomt graag een nieuwe stagiair(e) Evenementen, Programmering en Productie Broedplaatsen. Misschien ben jij dat wel!

Tijdens je stage ga je (meehelpen) een aantal evenementen in onze broedplaatsen op poten te zetten. Denk daarbij aan openingen, publieksprogramma’s en interne mini-events voor onze creatieve communities. Daarnaast kijk je mee en draag je bij aan de verschillende programmeringen van een broedplaats en de community building hiervan. We geven je – net als onze huurders – de ruimte om te werken én te experimenteren.

Wie ben je?

Je bent een grote idealist met een hart voor diverse kunsten en de stad Amsterdam. Daarnaast ben je een aanpakker: iemand die organisatorisch sterk is en altijd alles tot in de puntjes regelt. Ook ben je goed met woorden, in persoon en op papier. Daarbij vind je het leuk om initiatief te tonen en eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Waar ga je straks mee aan de slag?

Je zal bijdragen aan de programmering, evenementen en community building van onze broedplaatsen. Hiervoor zal je meedenken in het inhoudelijk en creatief opzetten van een evenement of programma en een grote rol spelen in het produceren hiervan. Je hebt daarbij contact met diverse kunstenaars en (creatieve of sociale) initiatieven. Goed om te weten: de evenementen zijn soms s’avonds of in het weekend. Je helpt daarnaast, waar mogelijk, ook het verhuurteam, met dagelijkse administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een werkplek tussen enthousiaste en ervaren collega’s en wordt onderdeel van de organisatie. Zo heb je de mogelijkheid je (verder) te ontwikkelen in het a tot z neerzetten van een cultureel evenement of programma en leer je jouw – en andermans – ideeën te vertalen naar een goed georganiseerd project.

Ook leer je diverse kunstenaars en broedplaatsen kennen en draag je bij aan het mogelijk maken van ruimte voor experiment en kunst in de stad! Elke dag is anders. En intussen groei je als een speer. We bieden een onkostenvergoeding en er is dagelijks lunch.

Wat heb je in huis?

 • • Je zet graag ergens je tanden in en bent organisatorisch sterk.
  • Je bent communicatief sterk, zowel in persoon als op papier.
  • Je beheersd de Nederlandse taal. Dus je ziet de dt-fout.
  • Je spreekt en schrijft aardig Engels.
  • Je bent thuis in de creatieve en culturele sector.
  • Je volgt een relevante HBO-opleiding of universitaire studie.
  • Je laat niet per se alles uit je handen vallen als het 17.00 uur is.
  • Je staat minimaal 3 dagen in de week paraat, rondom een evenement kan dit meer zijn.

 

Wat moet je over ons weten?

Stichting Urban Resort is een professionele non-profit organisatie die betaalbare werk- (en soms woon-)plekken voor de culturele en sociale sector realiseert. Plekken met een lage huur en hoge betrokkenheid. Waar reusachtige installaties en miniatuurtheater ontstaan. Waar ruimte is om een festival te organiseren, spontaan de buren op de koffie te vragen, maar ook voor geconcentreerd monnikenwerk. Samen houden we de stad toegankelijk en divers. Er zijn inmiddels 17 broedplaatsen door heel Amsterdam waar zich diverse communities bestaande uit (theater-en film)makers, beeldende kunstenaars, dansers en choreografen, muzikanten en producers, creatieve organisaties, sociale initiatieven, collectieven en meer bevinden.

Wie werken er achter de schermen? 

Check ons team hier!

Wie stuur je je motivatie mail?

Mail je motivatie en C.V. naar ran@urbanresort.nl ter attentie van Ran Hoogerwaard. Wie weet schuif je snel aan voor kop koffie en een kennismaking.

 

Urban Resort

Stagiair(e) Communicatie & PR Broedplaatsen

Stichting Urban Resort verwelkomt graag een nieuwe stagiair(e) communicatie & pr. Misschien ben jij dat wel!

Je gaat je onder andere richten op onze (online) communicatie. Je weet het verhaal te vertellen van onze creatieve huurders, de evenementen die we organiseren,  de verschillende locaties en de culturele- en maatschappelijke functie van onze stichting. Ook denk je mee over strategie en nieuwe campagnes. We geven je – net als onze huurders – de ruimte om te werken én experimenteren.

Wie ben je?

Je bent een grote idealist en een aanpakker. Iemand die altijd alles tot in de puntjes regelt. Ook ben je goed met woorden, in persoon en op papier. En je weet online je weg te vinden.

Waar ga je straks mee aan de slag?

Vooral met de websites en social media van Urban Resort en haar verschillende broedplaatsen. Je houdt alle kanalen goed bij en creëert nieuwe content om te delen. Daarnaast bedenk je nieuwe communicatiestrategieën en denk je mee over toekomstige campagnes. Je weet het verhaal van Urban Resort, de verschillende broedplaatsen en haar huurders, aan de buitenwereld te vertellen.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een werkplek tussen enthousiaste en ervaren collega’s. Je houdt je bezig met diverse werkzaamheden op diverse broedplaatsen. Je krijgt een groot netwerk in de culturele- en creatieve sector. Elke dag is anders. En intussen groei je als een speer. Wij bieden een onkostenvergoeding en een dagelijkse lunch.

Wat heb je in huis?

 • •Je zet graag ergens je tanden in.
  • Je schrijft graag en veel.
  • Je beheersd de Nederlandse taal. Dus je ziet de dt-fout.
  • Je spreekt aardig Engels.
  • Je volgt een relevante HBO-opleiding of universitaire studie.
  • Je bent thuis in de creatieve en culturele sector.
  • Je laat niet per se alles uit je handen vallen als het 17.00 uur is.
  • Je staat minimaal 3 dagen in de week paraat.

 

Wat moet je over ons weten?

Stichting Urban Resort is een professionele non-profit organisatie die betaalbare werk- (en soms woon-)plekken voor de culturele en sociale sector realiseert. Plekken met een lage huur en hoge betrokkenheid. Waar reusachtige installaties en miniatuurtheater ontstaan. Waar ruimte is om een festival te organiseren, spontaan de buren op de koffie te vragen, maar ook voor geconcentreerd monnikenwerk. Samen houden we de stad toegankelijk en divers.

Wie werken er achter de schermen? 

Check ons team hier!

Wie stuur je je motivatie mail?

Mail je motivatie en C.V. naar info@urbanresort.nl ter attentie van Hilde van Wijk. Wie weet schuif je snel aan voor koffie en een kennismaking.

 

Urban Resort

50 studios available

UPDATE: No more viewings until further notice (for STUART). KOCH and VKG application are closed.

Looking for a workspace within a creative community?

Currently, we have 50 available studios across 4 ‘broedplaatsen’, 3 of which are brand new. In Watergraafsmeer, Diemen and the Czaar Peter neighborhood. And in Volkshotel there will be 13 studios available.
A quick application = more chance!

Take also a look at:
www.facebook.com/stichting.urban.resort

BROEDPLAATS STUART
Weesperstraat 106, Diemen

Just outside of the city and yet very accessible. Over the next ten years, we will be developing our newest Broedplaats STUART in Diemen. This ‘broedplaats’ is located on the Weespertrekvaart with several creative companies and communities such as ‘broedplaats’ Fenix and Diemerstudio’s located nearby. In STUART you can build a community together from the start. Whether you are looking for a place to create your art installations, to establish your photo studio or to have an office for your design team.

STUART offers (from December ’18):
– 13 ateliers, varying from 20 to 60 m2.
– 1 construction hall of 187 m2 (6 m high) and a mezzanine of 60 m2. The space includes an up-and-over door, making it easy for load-in and load-out. Also suitable to share with several visual artists and craftsmen. Price: € 1475 euros (excl. service costs, excl. VAT per month).
– A workspace of 30 m2 is available for € 242,25 euros (excl. service costs, excl. VAT per month). An officespace of 30m2 is available for € 312,50 (incl. service costs, excl. VAT per month).
– A 10-minute walk from metro station Verrijn Stuart.
– Free parking nearby.

VIEWING:
Currently there are no viewings.
More info: marijke@urbanresort.nl

BROEDPLAATS REMISE
Tweede Leeghwaterstraat 5b, Amsterdam

The first residents have already moved in ‘Broedplaats’ Remise. However, there’s one very nice space available: our large, sunny attic studio. For this space, we are looking for a collective of three to six CAWA artists, who are willing to share the space within this lovely small community of creatives.

REMISE offers (as of now):
– An attic space of 90 m2, for 3 to 6 artists. CAWA screening is mandatory.
– Monthly rent of € 1,112 (incl. service costs, excl. VAT).
– An open and small community located in the Czaar Peter neighborhood in the heart of Amsterdam.

VIEWING:
Be fast and make an appointment. Mail: marijke@urbanresort.nl

BROEDPLAATS KOCH
Robert Kochplantsoen 19, Amsterdam

Small but with enough space for different disciplines – that’s Broedplaats KOCH in Watergraafsmeer. From graphic designers to autonomous artists and social organizations, you’ll find them here. This community is not only creative, but also socially involved. KOCH will become a meeting place for the whole neighbourhood and is looking for socially skilled creative tenants and local entrepreneurs. This ‘broedplaats’ is formed by young and old, and by neighbors and residents. Do you want to both cultivate your own ideas and help develop the neighborhood? Drop by our viewings!

KOCH offers (from December ’18):
– 17 creative studios varying from 20 to 60 m2 and 2 living/working spaces of 18 m2.
– Spaces of 20 m2 are available for € 275,- (standard), € 240,- (social/initiatives) € 200,- (artists with CAWA)
– A meeting place for the neighborhood

VIEWING:
Monday 5 november from 4pm – 6pm is the last chance to visit KOCH. Application via this link.
Round 1 deadline: closed
Round 2 last deadline: closed
Initiatives for the neigbourhoud area (more info coming soon): marijke@urbanresort.nl

VOLKSHOTEL / BROEDPLAATS VKG

Wibautstraat 150, Amsterdam

Our beloved – and oldest! – Broedplaats VKG is located in the Volkshotel. Soon, 13 studios – out of the 75 studios in total – will be released in the building. Did you just graduate and are you looking for a space to start building your creative career? Or have you been working as an artist for a long time and are you ready for a brand new studio? In Broedplaats VKG everyone is welcome: starters as well as experienced creatives, musicians, dancers, painters, and fashion designers. We are particularly looking for artists who create with their hands.

Volkshotel / VKG offers (from November ’18):

9 studios and 3 music studios, varying from 16 to 35 m2.
1 dance studio of 55 m2.
A space of 16,8 m2 is available from € 170 to € 247 (incl. service costs, excl. VAT), depending on whether you’re eligible for a discount.
You’ll have all the advantages of the Volkshotel, including free usage of the hot tub and sauna!

VIEWING:
Viewing and application closed

(c) Renata Chede – Koch building

(c) Renata Chede – Stuart building

(c) Renata Chede – Remise building

Urban Resort

Nog maar enkele ateliers beschikbaar

EN version click here

  1. Lees hier meer over de verschillende broedplaatsen die we ontwikkelen: Broedplaats STUART in Diemen, Broedplaats KOCH in Watergraafsmeer, Broedplaats Remise in de Czaar Peterbuurt (let op: maar 1 grote ruimte beschikbaar) en Broedplaats VKG / Volkshotel in Amsterdam Oost.
  2. Meld je aan voor een bezichtiging, zie hieronder voor de data en locaties. Daar ontvang je meer informatie over de verdere procedure. Let op: aanmelden van te voren is verplicht!

DATA/TIJDEN BEZICHTIGINGEN

Broedplaats Stuart
Weesperstraat 106, Diemen

Een grote werkplaats met kanteldeur 187 m2 is nog beschikbaar. Meer info: marijke@urbanresort.nl

 

Broedplaats Remise
Tweede Leeghwaterstraat 5b, Amsterdam
Alleen op afspraak.
Mail: marijke@urbanresort.nl

Broedplaats Koch
Robert Kochplantsoen 19, Amsterdam
Aanmeldingen gesloten.

Broedplaats VKG / Volkshotel
Wibautstraat 150, Amsterdam
Aanmeldingen gesloten.

DEADLINES

Voor Broedplaats STUART geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 3: deadline reeds gepasseerd.

Een grote werkplaats met kanteldeur en entresol (187 m2 + entresol 62m2) is nog beschikbaar. Meer info: marijke@urbanresort.nl

Voor Broedplaats VKG/Volkshotel geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.

Voor Broedplaats KOCH geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.
Initiatieven voor de buurtkamer: marijke@urbanresort.nl.

Voor Broedplaats Remise geldt:
Zodra we een leuke huurdersgroep vinden is deze ruimte vergeven. Dus reageer zo snel mogelijk door een mailtje te sturen naar marijke@urbanresort.nl

WERVING & SELECTIE:

We hebben per broedplaats een duidelijk profiel. Broedplaats Stuart beschikt over een grote werkplaats, daar zoeken we beeldend kunstenaars die 3D objecten maken, in de overige ruimtes zijn diverse mogelijkheden. Broedplaats Koch wordt een kleine maatschappelijk betrokken community midden in de buurt, we zijn op zoek naar sociaal betrokken creatieve huurders die hier onderdeel van willen uitmaken.

Om in aanmerking te komen voor een ruimte moet je ten eerste naar een bezichtiging komen. Tijdens de bezichtigingen wordt meer informatie gegeven over de manier waarop je in aanmerking kunt komen voor een van de ruimtes. Deze informatie is binnenkort ook hieronder te downloaden.

CAWA & KORTINGSTARIEF:

Speciaal voor beroepskunstenaars heeft de gemeente Amsterdam een regeling, waarbij kunstenaars voorrang krijgen op een ruimte. Zowel voor de broedplaatsen Stuart, Koch en Remise geldt dat we ook CAWA ruimtes aanbieden. Volkshotel / Broedplaats VKG werkt niet met CAWA, maar kent wel een kortingstarief, waar je in bepaalde gevallen voor in aanmerking kunt komen. Lees meer over de CAWA: hier

Meld je nu aan voor een of meerdere bezichtigingen!