Madeleine van Drunen

Atelier C1 in broedplaats Costa Rica deel ik met drie andere kunstenaars uit het Ramses Shaffy huis. Wij wonen daar in een gemeenschap van oudere en jonge kunstenaars.

Hier een kort stukje over hoe ik bezig ben met het maken van mijn werk. De indrukken van de wereld worden verwerkt tot ideeën en daaruit ontstaan allerlei verbindingen in het brein. Deze verbindingen zorgen voor de aanzet tot concepten. Ik ga dan vaak voor thema’s waarbinnen ik mijn verwarring over de wereld of mijn nieuwsgierigheid kan en wil laten zien.
Het kan een herinnering zijn, nieuws of een moment opname die leiden tot die verbeelding. Er ontstaat een beeldende mening, gevoel of idee en dit gevat in bijv.: dans ; dagelijks nieuws, natuur of landschappen.
Ook kan iets wat een diepe indruk maakt direct werken tot een impuls om het om te zetten in een schilderij, collage of monoprint.

De technieken die gebruikt worden zijn monoprint, schilderen op doek, textiel, papier, allerlei druktechnieken en collages.
De monoprints worden gedrukt en gerold. Er kan gemanipuleerd worden met de roller en ook het afdrukken van zelfgemaakte stempels wordt op allerlei manieren toe- gepast. Vaak combineer ik technieken.
De collages zijn gemaakt van foto’s uit kranten die worden geselecteerd op kleur en vervolgens aquarel-achtig gebruikt Ook wordt er papier gekleurd met olieverf en dan gescheurd zodat er een geheel eigen kleuren pallet ontstaat.
Textielwanddoeken worden bedrukt en beschilderd.
Het werk heeft uiteenlopende formaten van bijv. 10 bij 15 cm of 2 m bij 4m en van alles daar tussen.
Gewerkt op ondergrond van papier, karton, linnen, katoen.
Getekend en geschilderd of gedrukt met inkten, textielverf, olieverf met pen kwast, pallet mes of roller.
Scheuren van papier is mijn specialiteit.

madeart.weebly.com