Urban Resort

Buurtkamer Broedplaats KOCH

Broedplaats KOCH biedt ruimte aan kunstenaars, startende ondernemers, en geeft de buurt en broedplaats huurders, de mogelijkheid om kleinschalige culturele evenementen te ontwikkelen in de ‘Buurtkamer‘.
In de Buurtkamer kunnen workshops, tentoonstellingen, vergaderingen, spreekuren en andere activiteiten georganiseerd worden. De ruimte wordt per dag of dagdeel verhuurd voor een non-commercieel tarief.
Ben je opzoek naar ruimte voor jouw initiatief of activiteit?
Neem dan contact op via buurtkamer@urbanresort.nl. We bespreken graag de mogelijkheden met je!
Prijzen:
Voorzieningen:
Plattegrond:

Urban Resort

Stagiair(e) Evenementen, Programmering en Productie Broedplaatsen

Stichting Urban Resort verwelkomt graag een nieuwe stagiair(e) Evenementen, Programmering en Productie Broedplaatsen. Misschien ben jij dat wel!

Tijdens je stage ga je (meehelpen) een aantal evenementen in onze broedplaatsen op poten te zetten. Denk daarbij aan openingen, publieksprogramma’s en interne mini-events voor onze creatieve communities. Daarnaast kijk je mee en draag je bij aan de verschillende programmeringen van een broedplaats en de community building hiervan. We geven je – net als onze huurders – de ruimte om te werken én te experimenteren.

Wie ben je?

Je bent een grote idealist met een hart voor diverse kunsten en de stad Amsterdam. Daarnaast ben je een aanpakker: iemand die organisatorisch sterk is en altijd alles tot in de puntjes regelt. Ook ben je goed met woorden, in persoon en op papier. Daarbij vind je het leuk om initiatief te tonen en eigen ideeën verder te ontwikkelen.

Waar ga je straks mee aan de slag?

Je zal bijdragen aan de programmering, evenementen en community building van onze broedplaatsen. Hiervoor zal je meedenken in het inhoudelijk en creatief opzetten van een evenement of programma en een grote rol spelen in het produceren hiervan. Je hebt daarbij contact met diverse kunstenaars en (creatieve of sociale) initiatieven. Goed om te weten: de evenementen zijn soms s’avonds of in het weekend. Je helpt daarnaast, waar mogelijk, ook het verhuurteam, met dagelijkse administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een werkplek tussen enthousiaste en ervaren collega’s en wordt onderdeel van de organisatie. Zo heb je de mogelijkheid je (verder) te ontwikkelen in het a tot z neerzetten van een cultureel evenement of programma en leer je jouw – en andermans – ideeën te vertalen naar een goed georganiseerd project.

Ook leer je diverse kunstenaars en broedplaatsen kennen en draag je bij aan het mogelijk maken van ruimte voor experiment en kunst in de stad! Elke dag is anders. En intussen groei je als een speer. We bieden een onkostenvergoeding en er is dagelijks lunch.

Wat heb je in huis?

 • • Je zet graag ergens je tanden in en bent organisatorisch sterk.
  • Je bent communicatief sterk, zowel in persoon als op papier.
  • Je beheersd de Nederlandse taal. Dus je ziet de dt-fout.
  • Je spreekt en schrijft aardig Engels.
  • Je bent thuis in de creatieve en culturele sector.
  • Je volgt een relevante HBO-opleiding of universitaire studie.
  • Je laat niet per se alles uit je handen vallen als het 17.00 uur is.
  • Je staat minimaal 3 dagen in de week paraat, rondom een evenement kan dit meer zijn.

 

Wat moet je over ons weten?

Stichting Urban Resort is een professionele non-profit organisatie die betaalbare werk- (en soms woon-)plekken voor de culturele en sociale sector realiseert. Plekken met een lage huur en hoge betrokkenheid. Waar reusachtige installaties en miniatuurtheater ontstaan. Waar ruimte is om een festival te organiseren, spontaan de buren op de koffie te vragen, maar ook voor geconcentreerd monnikenwerk. Samen houden we de stad toegankelijk en divers. Er zijn inmiddels 17 broedplaatsen door heel Amsterdam waar zich diverse communities bestaande uit (theater-en film)makers, beeldende kunstenaars, dansers en choreografen, muzikanten en producers, creatieve organisaties, sociale initiatieven, collectieven en meer bevinden.

Wie werken er achter de schermen? 

Check ons team hier!

Wie stuur je je motivatie mail?

Mail je motivatie en C.V. naar ran@urbanresort.nl ter attentie van Ran Hoogerwaard. Wie weet schuif je snel aan voor kop koffie en een kennismaking.

 

Urban Resort

Stagiair(e) Communicatie & PR Broedplaatsen

Stichting Urban Resort verwelkomt graag een nieuwe stagiair(e) communicatie & pr. Misschien ben jij dat wel!

Je gaat je onder andere richten op onze (online) communicatie. Je weet het verhaal te vertellen van onze creatieve huurders, de evenementen die we organiseren,  de verschillende locaties en de culturele- en maatschappelijke functie van onze stichting. Ook denk je mee over strategie en nieuwe campagnes. We geven je – net als onze huurders – de ruimte om te werken én experimenteren.

Wie ben je?

Je bent een grote idealist en een aanpakker. Iemand die altijd alles tot in de puntjes regelt. Ook ben je goed met woorden, in persoon en op papier. En je weet online je weg te vinden.

Waar ga je straks mee aan de slag?

Vooral met de websites en social media van Urban Resort en haar verschillende broedplaatsen. Je houdt alle kanalen goed bij en creëert nieuwe content om te delen. Daarnaast bedenk je nieuwe communicatiestrategieën en denk je mee over toekomstige campagnes. Je weet het verhaal van Urban Resort, de verschillende broedplaatsen en haar huurders, aan de buitenwereld te vertellen.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een werkplek tussen enthousiaste en ervaren collega’s. Je houdt je bezig met diverse werkzaamheden op diverse broedplaatsen. Je krijgt een groot netwerk in de culturele- en creatieve sector. Elke dag is anders. En intussen groei je als een speer. Wij bieden een onkostenvergoeding en een dagelijkse lunch.

Wat heb je in huis?

 • •Je zet graag ergens je tanden in.
  • Je schrijft graag en veel.
  • Je beheersd de Nederlandse taal. Dus je ziet de dt-fout.
  • Je spreekt aardig Engels.
  • Je volgt een relevante HBO-opleiding of universitaire studie.
  • Je bent thuis in de creatieve en culturele sector.
  • Je laat niet per se alles uit je handen vallen als het 17.00 uur is.
  • Je staat minimaal 3 dagen in de week paraat.

 

Wat moet je over ons weten?

Stichting Urban Resort is een professionele non-profit organisatie die betaalbare werk- (en soms woon-)plekken voor de culturele en sociale sector realiseert. Plekken met een lage huur en hoge betrokkenheid. Waar reusachtige installaties en miniatuurtheater ontstaan. Waar ruimte is om een festival te organiseren, spontaan de buren op de koffie te vragen, maar ook voor geconcentreerd monnikenwerk. Samen houden we de stad toegankelijk en divers.

Wie werken er achter de schermen? 

Check ons team hier!

Wie stuur je je motivatie mail?

Mail je motivatie en C.V. naar info@urbanresort.nl ter attentie van Hilde van Wijk. Wie weet schuif je snel aan voor koffie en een kennismaking.

 

Urban Resort

Nog maar enkele ateliers beschikbaar

EN version click here

  1. Lees hier meer over de verschillende broedplaatsen die we ontwikkelen: Broedplaats STUART in Diemen, Broedplaats KOCH in Watergraafsmeer, Broedplaats Remise in de Czaar Peterbuurt (let op: maar 1 grote ruimte beschikbaar) en Broedplaats VKG / Volkshotel in Amsterdam Oost.
  2. Meld je aan voor een bezichtiging, zie hieronder voor de data en locaties. Daar ontvang je meer informatie over de verdere procedure. Let op: aanmelden van te voren is verplicht!

DATA/TIJDEN BEZICHTIGINGEN

Broedplaats Stuart
Weesperstraat 106, Diemen

Een grote werkplaats met kanteldeur 187 m2 is nog beschikbaar. Meer info: marijke@urbanresort.nl

 

Broedplaats Remise
Tweede Leeghwaterstraat 5b, Amsterdam
Alleen op afspraak.
Mail: marijke@urbanresort.nl

Broedplaats Koch
Robert Kochplantsoen 19, Amsterdam
Aanmeldingen gesloten.

Broedplaats VKG / Volkshotel
Wibautstraat 150, Amsterdam
Aanmeldingen gesloten.

DEADLINES

Voor Broedplaats STUART geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 3: deadline reeds gepasseerd.

Een grote werkplaats met kanteldeur en entresol (187 m2 + entresol 62m2) is nog beschikbaar. Meer info: marijke@urbanresort.nl

Voor Broedplaats VKG/Volkshotel geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.

Voor Broedplaats KOCH geldt:
Ronde 1: deadline reeds gepasseerd.
Ronde 2: deadline reeds gepasseerd.
Initiatieven voor de buurtkamer: marijke@urbanresort.nl.

Voor Broedplaats Remise geldt:
Zodra we een leuke huurdersgroep vinden is deze ruimte vergeven. Dus reageer zo snel mogelijk door een mailtje te sturen naar marijke@urbanresort.nl

WERVING & SELECTIE:

We hebben per broedplaats een duidelijk profiel. Broedplaats Stuart beschikt over een grote werkplaats, daar zoeken we beeldend kunstenaars die 3D objecten maken, in de overige ruimtes zijn diverse mogelijkheden. Broedplaats Koch wordt een kleine maatschappelijk betrokken community midden in de buurt, we zijn op zoek naar sociaal betrokken creatieve huurders die hier onderdeel van willen uitmaken.

Om in aanmerking te komen voor een ruimte moet je ten eerste naar een bezichtiging komen. Tijdens de bezichtigingen wordt meer informatie gegeven over de manier waarop je in aanmerking kunt komen voor een van de ruimtes. Deze informatie is binnenkort ook hieronder te downloaden.

CAWA & KORTINGSTARIEF:

Speciaal voor beroepskunstenaars heeft de gemeente Amsterdam een regeling, waarbij kunstenaars voorrang krijgen op een ruimte. Zowel voor de broedplaatsen Stuart, Koch en Remise geldt dat we ook CAWA ruimtes aanbieden. Volkshotel / Broedplaats VKG werkt niet met CAWA, maar kent wel een kortingstarief, waar je in bepaalde gevallen voor in aanmerking kunt komen. Lees meer over de CAWA: hier

Meld je nu aan voor een of meerdere bezichtigingen!

Urban Resort

Over Koch

Op begane grond, aan het Robert Kochplantsoen in Watergraafsmeer, bevindt zich deze kleinschalig (buurt)broedplaats. Een broedplaats waar kunstenaars kunnen werken, startende ondernemers uit de buurt de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen, en waar kleinschalige culturele evenementen voor de buurt worden georganiseerd. De broedplaats vormt samen met de overige verdiepingen, de komende 20 jaar, een mix van functies, voor ouderen en jongeren, voor wonen en werken en incidenteel culturele programmering en activiteiten.

Houd de ontwikkeling van Broedplaats KOCH in de gaten via onze Facebook pagina: Stichting Urban Resort

Meer informatie over de Buurtkamer? Mail naar ran@urbanresort.nl

(c) Renata Chede

Urban Resort

Over Stuart

Het karakteristieke bedrijfsgebouw achter de Weespertrekvaart in Diemen, geeft ruimte aan een diverse creatieve huurdersgroep. Op deze spannende en nog onontdekte plek, biedt Urban Resort ruimte aan een kleine creatieve werkgemeenschap, waar er achter een laptop gewerkt kan worden maar de handen ook vies mogen worden in de grote loods. Deze unieke combinatie tussen een ambachten werkplaats en een kantooromgeving, biedt de kans op ontmoetingen en verbindingen die het eigen vakgebied overstijgen.

Houd de ontwikkeling van Broedplaats STUART in de gaten via onze Facebook pagina: Stichting Urban Resort.

 

(c) Renata Chede

 

Urban Resort

Over Remise

Urban Resort heeft in de lente van 2018 haar 15de broedplaats in Amsterdam ontwikkeld. Het monumentale gebouw op de Tweede Leeghwaterstraat 5b in de Csaar Peterbuurt, is in 1884 gebouwd als paardentramremise. De afgelopen decennia heeft het gebouw dienst gedaan als jongerencentrum en is nu sinds een paar jaar in leegstandsbeheer.

Houd de ontwikkeling van Broedplaats Remise bij via Facebook! Volg onze pagina: Facebook Remise

Urban Resort

Organisatie

Urban Resort

Create your portfolio

Urban Resort launched its new corporate identity and website. A website where you will get your own portfolio page. Not only you’ll be able to easily find other creatives to work with, potential clients will also be able to find you within a few clicks.

Any questions, or do you experience trouble with uploading? Send us an email: publiciteit@urbanresort.nl[:en]Urban Resort launched its new corporate identity and website. A website where you will get your own portfolio page. Not only you’ll be able to easily find other creatives to work with, potential clients will also be able to find you within a few clicks.

Any questions, or do you experience trouble with uploading? Send us an email: publiciteit@urbanresort.nl

 • You can find your clientcode on your invoice and in your email (for tenants). Subtenants who don't receive invoices can find their clientcode in their email only (also check your spam box just in case.)
 • Here you can write a short bio (max. 2000 characters) about who you are and what you do. If possible write this in English, but Dutch is also OK.
 • This is a picture of you! (max. 2MB)
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png.
 • Upload some pictures of high quality of your work or studio.
  Sleep bestanden hierheen of
 • You can add URL's to services like Vimeo, YouTube or Soundcloud here. They will automatically be embedded on your profile page! For instance 'http://youtube.com/watch?v=videoid' will be embedded in the right way.
  Nieuwe rij toevoegen
 • Maximum of 1 selection.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.
 • Maximum of 3 selections.

Urban Resort

Over Fort Knox

Laat de naam je niet misleiden. Fort Knox klinkt misschien als een Middeleeuwse burcht met een Middeleeuws gezelschap, maar in werkelijkheid is het een klein terrein met zelfgebouwde ateliers op het Zeeburgereiland. De huurders zijn een vaste groep creatieve zelfstandigen en ambachtslieden. Samen vormen zij een kleurrijke kunstenaarsbroedplaats, op deze nog onontgonnen plek in Amsterdam.

Geschiedenis Fort Knox

Meer dan 25 jaar geleden stond kunstenaar Dok van Winsen aan de wieg van deze broedplaats. Hij maakte hier onder meer de Gaudi- achtige banken die al jaren zitplaats bieden aan toeristen op de Nieuwmarkt.

In 2012 vertrok van Winsen met atelier en al naar Frankrijk en kreeg Urban Resort de plek in beheer. Oude en nieuwe huurders hebben sinds die tijd Fort Knox gemaakt tot wat het nu is: een klein, creatief paradijsje met hardwerkende, gemotiveerde kunstenaars en andere creatievelingen.

De huurders zorgen er samen voor dat het terrein altijd in beweging en ontwikkeling is: een verwilderd stukje tuin kan binnen een paar weken tijd zijn omgebouwd tot moestuin of een gezamenlijke overdekte werkplaats. Er wordt zoveel mogelijk met gebruikte en gevonden materialen gebouwd. Deze veelzijdige inventiviteit maakt Fort Knox tot een professioneel zooitje (on)geregeld, een unieke plek in Amsterdam.